Biztosan többször csináltatok már keksztekercset, mivel nem nagy kunszt. Én még csak most próbáltam ki, nálunk nincs akkora divatja, mint máshol. :) Finom! Szeretem a kókuszt, meg a csokit is. Úgy látom párszor még kell majd csinálnom, mert már elkezdődött a követelés! :) Legközelebb más receptet is ki fogok próbálni, mert ahogy nézegettem, ezt az édességet is többféleképpen el lehet készíteni.
Adag:
1 rúdnyi
Hozzávalók a tekercshez:
165 g háztartási keksz
100 g porcukor
baracklekvár (annyi amennyivel kellőképpen összetapad a masszánk)
100 g porcukor
baracklekvár (annyi amennyivel kellőképpen összetapad a masszánk)
2 ek. kakópor
rum
reszelt citromhéj (elhagyható)
Hozzávalók a krémhez:
100 g vaj
100 g porcukor
30 g kókuszreszelék
100 g porcukor
30 g kókuszreszelék
Elkészítése:
1. Először elkészítjük a barna részt. Az összes összetevőt összekeverjük, majd masszává gyúrjuk. Kis időre a hűtőbe tesszük.
2. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kókuszt és alaposan átkeverjük.
3. A barna masszát folpackon téglalap alakúra nyújtjuk, majd a krémet szépe elegyengetjük rajta és a folpack segítségével feltekerjük és meghintjük kókusszal.
4. A kész rudat hűtőbe tesszük, várunk 1-2 órát, hogy az ízek összeérjenek, majd szeleteljük.
Jó étvágyat hozzá! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése