2014. március 19., szerda

Mézgrillázs bonbon

Elérkezett az utolsó óránk az iskolában, mostantól már csak gyakorolni fogunk. Utolsó óránkon a bonbonokat vettük és én a mézgrillázs bonbont készítettem el. Ez egy nagyon finom apró édesség. Az elején kicsit nehéz megküzdeni vele a tömörsége miatt, de utána a hatalmába kerít és nem lehet abbahagyni. Mindenfélét lehet belepakolni, amit szeretünk. Cukrozott gyümölcsöket, narancshéjat, magvakat, mazsolát... bármit, amit szeretünk és megkívánunk. Íme hát a recept! :)


Adag:

20 db

Hozzávalók:

100 g cukor
100 g méz
100 g dió
50 g mandula
50 g pisztácia
50 h mogyoró
70 g mazsola
30 g koktélcseresznye

200 g étcsokoládé


Elkészítése:

1. A magvakat daraboljuk durvára, majd pirítsuk meg és a koktélcseresznyét is vágjuk fel.

2. A cukrot tegyük egy lábasba és olvasszuk fel (dobos cukor). Ha felolvadt, keverjük hozzá a mézet. Ezután vegyük le a tűzről és öntsük bele az összes hozzávalót, majd keverjük el jól.

3. Rakjuk egy szilikonos sütőpapírra és egyengessük el úgy, hogy téglalap formánk legyen, majd nyújtsuk 20-25 mm vastagságúra és hűtsük ki.

4. Ha kihűlt egy kés segítségével daraboljuk 20 egyenlő kockára.

5. Csokoládénkat vízgőz fölött olvasszuk meg, (temperáljuk - de ez nem szükséges, aki nem tudja) és mártsuk bele a bonbonokat úgy, hogy a teteje kilátszódjon, de a többi oldal fedve legyen.

6. Ezeket a csokival bevont bonbonokat rakjuk sütőpapírra amíg meg nem szárad, majd tálaljuk.


Jó étvágyat hozzá! :)

- fromJuci -

2 megjegyzés:

  1. Nagyon durván jól néz ki, és ugyanolyan jól hangzik! Wááá! :D Ezt meg KELL csinálnom! :)

    VálaszTörlés
  2. Hú, ez irtó jól néz ki, tuti el fogom készíteni :-)

    VálaszTörlés