2014. március 11., kedd

Protein torta avagy a gyúrós ünnepelt mit egyen?! :D


Mit volt mit tenni amikor az alfahím gyúr. Tuti másoknál is előfordul ez. Így készült el névnapra ez a protein torta. Fehérliszt és cukor sincsen benne. Az alapja egy zabos-kakaós-csokis, míg a krém rajta túrós-banános. Persze lehet érezni, hogy másmilyen mint a megszokott, főleg a tésztáján, de szerintem finom lett. :) A receptet itt találtam, amit egy kicsit átalakítottam. :) 


Adag:


21 cm-es forma (18-as is jó, abban magasabb lesz)

Hozzávalók a tortaalaphoz:

4 tojás
80 g finomabb zabpehely
10 g kakaó
10 g kókuszreszelék
fél teáskanál sütőpor
édesítő

Hozzávalók a krémhez:

3 dl 1,8 %-os tej
30 g finomabb zabpehely
20 g kakaós protein (vaniliás is lehet)
250 g zsírszegény túró

banán

Elkészítése:

1. A tojásokat szétválasztjuk és mindkettőt felverjük. A sárgájához hozzákeverjük a zabpelyhet, a kakaót, a kókuszreszeléket, a sütőport, az édesítőt, majd végül a felvert tojásfehérjét. 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt formában készre sütjük. 

2. A zabpelyhet és a tejet egy fazékba öntjük, majd zabkását készítünk belőle. Tűz fölött kevergetve olyan masszát kell kapnunk, mint a tejbegríz. Ha kész, megvárjuk míg kihűl, majd hozzákeverjük a túrót, proteint és annyi feldarabolt banánt ami a mi ízlésünknek megfelel.

3. A kihűlt tortaalapot visszatesszük a formába, majd ráegyengetjük a krémet és a tetejére banán karikákat rakunk. Azért fontos, hogy a formában rakjuk rá, mert ha nem így teszünk, akkor szét fog folyni, mint az enyém. :D Minimum 3 órára tegyük hűtőbe. :)

Jó étvágyat hozzá! :)
-fromJuci-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése