2013. augusztus 27., kedd

Punschrullar! avagy hogyan készítsük el az ikeában található puncsroládot?!


Sokszor láttam már az Ikeában kapható puncsos svéd desszertkülönlegességet, de annyira nem volt számomra bizalomgerjesztő, hogy meg is vásároljam azt. Amikor megláttam ildi KOKKInál a receptet, egyből  a szívembe lopta magát és elraktároztam a várólistámra. Ildi KOKKIt amúgy is kedvelem, szeretem amiket csinál, így tudtam, hogy a recept is tökéletes amit feltüntetett. :) Végre eljött a pillanat! Piskótának igaz mást választottam, mert egy másik sütimből a maradékot használtam fel, de az ő által kreált eredeti receptet is ki fogom próbálni! :)


Hozzávalók a piskótaalaphoz

4 tojás 

10 dkg cukor
12 dkg liszt
3 dkg kakaópor
2 kávéskanál sütőpor
4 evőkanál olaj
4 evőkanál víz

Hozzávalók a töltelékhez:

2 ek kakaópor
2 tk vaníliás cukor
2 ek cukor
5 dkg vaj, vagy margarin
1 tk rumaroma, vagy 1-2 nagy evőkanál rum

Hozzávalók a díszítéshez:

15 dkg marcipán
75 g csoki


Elkészítése:

1. Elkészítjük a piskótát 1-2 nappal előtte,h igazán morzsás legyen. A tojásokat a cukorral habosra keverjük (min. 10 percig), majd a tál oldalán beleöntjük a vízzel kikevert olajat. A kakaót a liszttel összekeverjük és óvatosan lapáttal hozzáadjuk a felvert tojásokhoz.

2. A sütőt 170 fokra melegítem, papírral kibélelt gáztepsibe öntöm és készre sütöm, majd hagyom kihűlni.

3. A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverem, majd hozzáadom az összemorzsolt piskótát.

4. A marcipánt porcukros nyújtódeszkán 2 mm vékonyságúra nyújtom, majd a kész masszából hosszú kígyókat formázok, amit rárakok a kinyújtott marcipánra, majd feltekerem.

5. Kis roládokat vágok le belőle és a két végét olvasztott csokiba mártom. Díszíthetjük az alját is csokival de akár kis vonalakat is húzhatunk a tetejére.

6. Próbáljátok ki! Nagyon finom és mutatós, vendégvárónak is tökéletes!



Jó étvágyat hozzá! :)


2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon szuper lett, mármint a díszítés! Most már nem is halogatom és én is elkészítem.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! :) Először ugye az volt a terv,h csak a két vége lesz csokis... és annyira nem voltam megelégedve vele,h elkezdtem hirtelen haragból egy evőkanálnyi csokit ide oda cibálni a süti felett és ez lett a végeredmény! :)

    VálaszTörlés