2015. november 26., csütörtök

Karamellás banános torta

Régóta szeretnék karamellás tortát készíteni és végre eljött az én időm is. :) A banánnal való kombinálás pedig igazán remek ötlet volt, úgy, mint a sajttortánál is. :)

A piskóta pedig szaftos, tejes, olajos nagyon finom puha, omlós. Kár, hogy gyorsan elfogyott! :D






Adag

18 cm-es forma

Hozzávalók a piskótához

  • 2 tojás
  • 100 g liszt
  • 100 g cukor
  • 0,6 dl tej
  • 0,6 dl olaj
  • fél csomag sütőpor
  • egy csipet só

Hozzávalók a krémhez
  • 500 g mascarpone
  • 200 g karamell (recept itt) + a tetejére
  • 1 banán

Elkészítése

1. Először készítsük el a piskótánkat. A sütőt melegítsük elő 175 fokra. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk, és külön tálba tesszük. A fehérjéhez hozzáadjuk a sót, a cukor felét és habbá verjük.

2. A tojások sárgájához hozzáadjuk a cukor másik felét, majd fehéredésig verjük, belekeverjük a tejet és az olajat, majd a tojásfehérje habot hozzáadagoljuk a sárgájás részhez és egyneműre dolgozzuk. Az így kapott masszába beleforgatjuk a lisztet, úgy hogy a habunk ne essen össze.A kész masszát formába öntjük, megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.


3. Először elkészítjük a karamellt (ezt napokkal előtte is elvégezhetjük), majd hozzáadjuk a mascarponét és kézi robotgéppel kicsit felverjük. A piskótánkat a krémmel megtöltjük, a banánt a krémre karikázzuk, majd körbe is bevonjuk. A tetejére karamellt öntünk és bármilyen csokoládéval díszíthetjük. 

Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -


2 megjegyzés:

  1. Kedves Juci !
    Isteni a recepted !
    Sajnos nem esik szó a tej és az olaj szerepéről :)
    Persze beletettem a tésztába..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj nagyon szépen köszönöm! :) Javítottam a receptet. :)

      Törlés