2015. december 21., hétfő

Étcsokis mézes puszik

Imádom a mézes puszedlit télen nyáron, így gondoltam itthon is kipróbálom, főleg karácsony előtt. Mézeskalácsot most nem készítettem, inkább másfajta sütikkel rukkolok majd elő.

Elég nagyok, tenyérnyi nagyságúak lettek a kis puszijaim, viszont isteni puhák és nagyon finomak, főleg csokoládéba mártva. Egy szép kis dobozba téve akár gasztroajándékként is szolgálhatnak az ünnepi fa alatt. :)



Adag

47 db

Hozzávalók

  • 3 tojássárgája
  • 1 tojás
  • 150 g porcukor
  • 4 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 4 evőkanál tejföl
  • 250 g méz
  • 80 g vaj
  • 600 g liszt
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 200 g étcsokoládé


Elkészítése

1. A tojásokat a porcukorral, a tejföllel és a mézeskali fűszerrel alaposan elkeverjük. A mézet a vajjal felolvasztjuk, majd a fűszeres keverékhez adjuk, végül a liszttel és szódabikarbónával tésztát gyúrunk belőle. Következő napig hűtőben pihentetjük.

2. Vizes kézzel 25 grammos golyókat formázunk belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk kicsit meglapítva, távolabb egymástól. 180 fokon hőlégkeveréses sütőben 12-14 percig készre sütjük. :) Ha kihűlt olvasztott étcsokiba mártjuk, majd megdíszítjük szórócukorral.

forrás


Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése