2015. december 21., hétfő

Sós ragacsos csokis keksz

Régóta szemeztem már Édesem csokis kekszével és eljött a pillanat, hogy kipróbáljam. Pont el lett találva ez az édesség.

A külseje picit roppanós, a belseje ragacsos és a só koronázza meg az egész édesség "mondanivalóját". Érdemes elkészíteni dupla adaggal is akár, mert hamar fogy! :)



Adag

20 db

Hozzávalók
  • 200 g étcsoki
  • 30 g vaj
  • 90 g liszt
  • fél teáskanál sütőpor
  • negyed teáskanál só
  • 2 tojás
  • 150 g nádcukor

Elkészítése

1. Az étcsokit a vajjal olvasszuk össze, a lisztet a sütőporral és sóval keverjük el, a tojásokat a nádcukorral robotgép segítségével verjük habosra. A tojáshoz adjuk hozzá az olvasztott csokis-vajas masszát, végül a szárazanyagokat és tegyük fél órára hűtőbe. 

2. Tegyük habzsákba (vagy kanál segítségével helyezzük sütőpapírra) és adagoljunk kis gombócokat a sütőpapírra, tetejüket szórjuk meg sóval. 175 fokon hőlégkeveréses sütőben 12 perc alatt süssük készre. A kis gombócok el fognak terülni és nem kell ropogósra sem sütni, mert ha kivesszük, akkor kívül meg fognak szilárdulni annyira, amennyire kell. :)

Forrás

Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése