2015. december 22., kedd

Mandulás csokis tésztából 3 féle édesség (csokis perec, marcipános hópehely keksz, szilvalekváros csillagocskák)

Tökéletesre sikerült ez a mandulás fehér csokis tészta, amiből 3 féle édességet készítettem el. A csokis perec fehér csokiba mártva és piros csokoládéval áthúzva igazán karácsonyi hangulatú, míg a marcipánnal díszített hópelyhek is az ünnepi asztal részét képezhetik, nem is beszélve a szilvalekvárral töltött csillagocskákról. :)

Érdemes kipróbálni bármelyik variációt. :)



Adag

  • 15 perec
  • 20 hópehely
  • 10 szilvalekváros csillag


Hozzávalók
  • 310 g liszt
  • 30 g kakaópor
  • 50 g darált mandula
  • 80 g porcukor
  • 220 g vaj
  • 100 g olvasztott fehér csokoládé
  • plusz csoki a mártásokhoz + szilvalekvár




Elkészítése

1. A kakaót a liszttel összekeverjük és hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd tésztát gyúrunk belőle. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.

2. A perecekhez olyan 7-8 mm-es rudakat sodrunk és hajtogatva perec formát készítünk. A hópelyhekhez és csillagokhoz kiszúrót használunk, majd 180 fokon készre sütjük őket. Akkor jó, amikor a sütőpapíron arrébb tolva nem tapadnak már le.

3. A pereceket fehér csokiba mártjuk, majd piros csokival (színezet fehér csoki/ szórócukor) díszítjük. A hópelyhekhez ugyanazzal a kiszúróval marcipánt is készítünk, majd lekvárral a kekszre tapasztjuk. A csillagocskákat megtöltjük szilvalekvárral és bevonjuk csokival.



forrás

Jó étvágyat hozzá! :)
- fromJuci -


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése