2013. december 19., csütörtök

Aszalt áfonyás marcipán bonbonok fehér csokoládéba mártva

Elkészítettem a szilvás bonbon párját áfonyával. Nem tudok dönteni a kettő közül, mert mindkettő isteni finom! Nálam ez a triumvirátus nagyon ott van: marcipán - aszalt áfonya - csokoládé ... gondolkozom egy ilyen kaliberű pitén is, biztosan az is tökéletes lenne, mint ezek a kis pici desszertek. 

Mini cuki tortatál: Biától! :)


Hozzávalók:

marcipán
aszalt áfonya
csokoládé


Elkészítése:

1. A marcipánt porcukrozott deszkán kinyújtjuk és áfonyával megszórjuk (mindenhol), majd feltekerjük mint a kakaós vagy fahéjas csigát, összehengergetjük és nyomkodjuk közben, hogy jobban hozzátapadjon a marcipánhoz a gyümölcs.

2. Az így kapott kis hengert felszeleteljük, majd a szeletekből gömböket formázunk.

3. A gömbiket olvasztott csokiba mártjuk és sütőpapíron dermesztjük.



Jó étvágyat hozzá! :)

2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Anyáék is megdicsérték, de náluk a kapucíner (höhö) és a fahéjas-szilvás lett a nyerő! :) :)

      Törlés