Dinával beszélgettem a minap a házi kapucínerrel kapcsolatban, és így jött szóba a házi chokito. Dina egyből mondta is, hogy szerezzem meg ezt a receptet, mert ki szeretné próbálni. Nálunk ezt az édességet mindig apukám készítette el és érdekes, hogy én még sosem. De hát mint tudjuk : ami késik az nem múlik alapon tegnap megkaptam a receptet és el is készítettem. Én nagyon szeretem. Mazsolával, dióval és aszalt gyümölcsökkel is feldobhatjuk, én most kandírozott narancshéjjal fokoztam a hatást. :)
Adag:
1 rúdnyi
Hozzávalók:
1 dl víz
1 evőkanál zselatin
1 kocka margarin
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
4 evőkanál kakaópor
20 dkg tejpor
1 csomag puffasztott rízs
kandírozott narancshéj
Elkészítése:
1. Az 1 dl hideg vízben feloldjuk az 1 evőkanálnyi zselatint, majd egy lábasba öntjük, beletesszük a rámát és lassú tűzön addig melegítjük, míg fel nem olvad. Utána beleöntjük a 2 csomag van. cukrot.
2. A porcukrot, a kakaóport, a tejport összekeverjük, majd a margarinos masszához öntjük és jól elkeverjük, majd belerakjuk a puffasztott rízst és a narancshéjat.
A puffasztott rízsből annyit rakjunk bele, hogy sűrű masszát kapjunk. Ha nem elég sűrű, akkor az alján fognak kikötni a kis rizsek és nem össze-vissza.
3. Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk, majd beleöntjük a masszát. Hűtjük (én kiraktam az ablak párkányára), majd hűtőbe tesszük és ha megdermedt, akkor szeleteljük.
Jó étvágyat hozzá! :)
Hűűűű, ez nagy-nagy kedvenc, máris mentettem! Köszi, nagyon guszta lett! Ja, és köszi apudnak is! :D
VálaszTörlésNálunk ez mindig olyan gyorsan elfogy.. mazsolával olyan finom! :) Szívesen! :D
TörlésHuui de szepek a kepek!!!
VálaszTörlésKöszi! Csak egy kis kartonlap meg pár tányér és gömb.. ja meg anyáék erkélye a jó kis fényekkel! :D
Törlés